Microsoft promoot Het Nieuwe Werken

Microsoft promoot Het Nieuwe Werken, onder meer door het zelf in de praktijk te brengen. In mei 2005 ontvouwde de toenmalige topman Bill Gates de visie van Microsoft over Het Nieuwe Werken in de whitepaper `Digital workstyle: the new world of work`. De pijlers van Het Nieuwe Werken zijn slimmer vergaderen, slimmer ontmoeten en slimmer communiceren.

Eind november 2008 organiseerden de IT-dienstverleners Macaw en e-office de bijeenkomst Het Nieuwe Werken Live. De participanten bevonden zich op twee locaties en waren met elkaar verbonden via de software SharePoint van Microsoft. Het hoofdkantoor van Microsoft Nederland heeft geen traditionele werkplekken. De vergaderruimtes, concentratieruimtes en creatieve ruimtes sluiten aan bij de werkzaamheden van het moment. Medewerkers kunnen ook thuiswerken. Microsoft beoordeeld werknemers niet op hun aanwezigheid maar op hun output.

Hans van der Meer, audience manager bij Microsoft Nederland, is content met de resultaten van Het Nieuwe Werken. Microsoft Nederland groeit harder dan buitenlandse takken, het ziekteverzuim bedraagt slechts 2% en het verloop is minder dan 5%. Hij wil onderzoeken of er meer locaties moeten komen, bijvoorbeeld kleine kantoren in Groningen.

Bron(nen):
Document manager (15-2-2009)
  • Twitter feed loading...